Tuesday, July 30, 2013

RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA

Contest by: Syiera
For join/ term and condition: Ramadhan short segmen by Syiera
Closing date: 2 Ogos 2013, 5pm
Tag: Puteri Kasih, Wan

Mini Giveaway by Nurin Aireen

Contest by: Aireen
For join / term and condition: Mini Giveaway by Nurin Aireen
Closing date: 3 Ogos 2013



KLIK BANNER UNTUK JOIN


Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!

TERJAH HADIAH KAT SINI
2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!



Tarikh mula : 28/7/13
Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
Pengumuman pemenang : 4/8/13

Segmen Simple Giler By Anis

Contest by: Anis
For join / term and condition: Segmen Simple Giler By Anis
Closing date: 24 Ogos 2013


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

Sunday, July 28, 2013

Tuesday, July 23, 2013

Giveaway Ramadhan

Contest by: Myra
For join/term and condition: Giveaway Ramadhan
Closing date: 2 Ogos 2013





Giveaway ini bermula pada 15/07/2013 dan akan tamat tepat pada 02/08/2013 .
Terdapat sebanyak 31 hadiah yang ditawarkan seperti Blouse peplum , shawl , jam tangan , topup , coklat oreo, tasbih digital , mask serta banyak lagi .

jangan lepaskan peluang ! cepat , sebelum tarikh tamat .


Special Giveaway by Mya Farisha

Contest by: Mya Farisha
For join/term and condition: Special Giveaway by Mya Farisha
Closing date: 24 Julai 2013

special giveaway by Mya Farisha
Special Giveaway by Mya Farisha bermula !
Bermula 29 Jun hingga 21 Julai 2013.
Klik banner untuk sertai.

Friday, July 19, 2013

Wednesday, July 17, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Contest by: Nisa Kay
For join/term and condition: I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com
Closing date: 21 Julai 2013

Giveaway Pheonix

Contest by: Pheonix
For join/term and condition: Giveaway Pheonix
Closing date: 28 July 2013
Tag: Sha, Puteri Kasih, Wan

Cerita best di bulan Ramadhan? Tak tahulah nak kata best ke tak. Just asal Ramadhan mesti akan teringat kisah tu. Sangat sesuai untuk seseorang yang memang tak dapat nak dilupakan.

Masa dekat sekolah aku ada suka dengan sorang senior ni. Kira candy crush lah.Then kitaorang kawan jugak. Till dia habis SPM tiba-tiba kiraorang lost contact. Aku memang masih berusaha mencari dia. Tapi tak pernah jumpa.

Nak dijadikan cerita, Ramadhan tahun 2010. Macam biasa, tiap-tiap petang aku dengan member-member akan pergi bazaar Ramadhan mencari juadah untuk berbuka puasa. Suatu hari, aku ternampak seseorang yang macam sangat dikenali.

Berdiri betul-betul dihadapanku. Bila diamati betul-betul, memang sah. Dia adalah sugar crush yang aku cari selama ini. Tapi secara automatik aku memusingkan badan membelakanginya. Tiba-tiba kaki terasa lemah longlai dan badan menggigil. Tak tahu kenapa.

Punyalah beriya mencari tapi bila dah tersempak depan mata macam tu boleh pulak tak tegur. Adoi! Tak tahu nak gambarkan perasaan macam mana. Menyesal tak tegur dia? Entah. Itulah kisah Ramadhanku.

Monday, July 15, 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Contest by: Mia Liana
For join/term and condition: Giveaway 10K Followers Mialiana.com
Closing date: 21 July 2013


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
Alycia | Fanpage
Aida Hanafiah
Amir Rofie | Google+
Chekgu Skolah | Fanpage
Anastasyea | Google+
Sha Dhira | Fanpage
Rafina Mimi | Fanpage
Paly | Fanpage
Dayang Deno | Fanpage
Cikgu Kaca Mata | Fanpage
Ieta | Fanpage
Deq'Nyss | Google+
Keyme Keymo | Google+
Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
1 x Glutaking bernilai RM 150
1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
1 x Teddy Bear bernilai RM 100
2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
1 x Wang Tunai RM 50
1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
3 x Doodle bernilai RM 10
2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
9 x Topup bernilai RM 10
4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

Contest by: Fia Pelangi
To join/term and condition: Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com
Closing date: 16 July 2013


KLIK BANNER DAN SIAP.
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !


Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :
" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".

Salam Ramadhan Kareem :)